Packa bilen på ett smart sätt

Det är viktigt både för din säkerhet och din omgivning att du packar bilen på ett säkert och smart sätt. Om du har mycket och tung packning samt flera passagerare ökar risken att bilen sladdar ifall du inte tänker smart när du packar in allting. Som tur är finns det tips som kan hjälpa dig.

Har du bestämt dig för att åka på semester där du behöver skidor eller cykel kan ett stadigt takräcke vara det du behöver. Det gör det möjligt för dig att transportera den större utrustningen på biltaket istället för att försöka trycka in den i bilen. Rätt takräcke kommer sitta ordentligt på bilen och klara av alla möjliga väderförhållanden och packningar. Se dock till att du väljer det takräcke som anpassats för just det du behöver det till. Alltså om du ska transportera en cykel måste takräcket kunna hålla fast en sådan.

Förutom takräcke och packning som kan placeras på utsidan av bilen måste du även planera hur du ska packa väskorna inne i bilen. Börja med att lägga de tyngsta sakerna längst ner. Det är väldigt viktigt att de inte kan röra på sig i skarpa kurvor och liknande. Tänk även på att aldrig placera saker högre upp än vad ryggstödet sitter. Ett tips är att du tänker på packningen som ett pussel.
Allting ska ha en bra plats där det inte kan ramla bort. Du kan även lägga saker i varandra. Till exempel om du har hjälmar och pjäxor kan du lägga mindre saker inuti dessa för att hålla dem så säkra som möjligt.