Var ska ni bo under resan?

Beroende på vilken budget ni har får det bestämma ert boende. Det billigaste alternativet är givetvis att slå upp ett tält på en camping, men det kanske inte passar alla. Ett annat är att hitta pensionat som ofta är enkla men rena och fina. De ligger i utkanten av större städer eller i byar. Dessa är ofta familjeägda och erbjuder en säng och frukost.

Ett annat alternativ är att slå på stort och ta in på finare hotell. Här kan du kanske få massage och kunna slappna av efter att ha suttit bakom ratten i flera timmar. Avnjuta en fin middag med en vacker utsikt är en annan möjlighet. För att hitta de bästa alternativen rekommenderas det att göra detta innan du börjar din resa så att du kan boka ett eller två rum innan ni kommer dit. Under sommaren kan det vara svårt att hitta lediga rum på de mer populära hotellen i en stad.

Om ni skulle bli försenade av till exempel trafik eller punktering är det mycket viktigt att du ringer hotellet och meddelar att ni kommer, men att ni kommer att anlända senare än beräknat. Fråga då om det finns möjlighet att äta på hotellet så att köket inte är stängt när ni kommer dit.

Husbil

En bra lösning på detta är att hyra en husbil under er resa. Då kan ni köra och spara pengar på att inte behöva betala för hotell. Men, ni måste vara säkra på att det finns campingplatser i närheten av de städer eller platser ni vill se. Om detta är något som intresserar dig kan du hitta mer information här för att se om detta skulle vara ett bra alternativ för dig och din familj.

En annan möjlighet är att fuska lite och flyga till exempel till Madrid och hyra en husbil där och sedan resa runt Spanien, södra Frankrike och till och med in i Italien. På detta sätt skulle du spara in transportsträckan från din hemstad till det område som verkligen intresserar dig.

Husbil i städer

Att ta sig in och hitta en parkeringsplats till en husbil i en större stad kan vara mycket svårt. Därför rekommenderas det att parkera bilen på en parkering utanför staden och sedan använda buss eller tunnelbana för att upptäcka staden och gå på museum till exempel. Se bara till att ni inte lämnar värdesaker i bilen som man kan se utifrån.