Skydda släpvagnen från stölder

Om du har en släpvagn som du brukar fästa baktill på din bil för att kunna transportera saker på ett smidigt sätt är det viktigt att du även tänker på säkerheten. Olåsta släpvagnar ökar risken för stöld och om du behöver förvara värdesaker på ditt släp kan det vara bra om du skaffar ett släpvagnslås, vilket du kan läsa mer om i den här texten.

Hitta bra släpvagnslås

Är du ute efter att införskaffa släpvagnslås kan du köpa det på nätet. Där finner du ett brett utbud av olika varianter av lås som är speciellt tillverkade för släpvagnar. När du har ett släpvagnslås kan du packa in dina saker i släpvagnen och förvara dem tryggt och säkert utan att behöva oroa dig för att någon tjuv ska komma åt dina saker och sno dem. Därför ska du se till att skaffa ett lås för släpvagn.

När du kollar in det utbud som finns vad gäller släpvagnslås kommer du märka att de vanligaste låsen för släpvagn är hjullås, kullås, kättinglås och dragstångslås. Dessa typer av lås är godkända men det är alltid bra om du kollar en extra gång för att vara säker på att du väljer ett lås som är godkänt av ditt försäkringsbolag. Låset ska vara starkt och ha en hög säkerhetsnivå för att på så sätt avskräcka eventuella tjuvar från att försöka bryta upp låset. Det finns flera olika varianter av släpvagnslås på nätet, men det alla har gemensamt är att de har en rejäl låsanordning och kan låsas med hjälp av en nyckel som kommer med produkten.

Släpvagnslås fäster du på släpvagnens kulkoppling, alltså den del som kopplas till dragkroken på bilen. Det möjliggör att släpvagnen kan kopplas från eller kopplas på ett annat dragfordon. Det gör att risken för stöld minskas både för släpet, men också för din bil.